Startsida   |    Om Direkten   |    Hitta din butik   |   Bli Direktenbutik   |   Våra tjänster   |   Valutakurser   |   Logotyper   |   Kontakta huvudkontoret
Du är här: Startsida » Om Direkten
OM DIREKTEN
1997 gick ett antal handlare samman och skapade det som skulle komma att bli dagens Direkten. Idén var en organisation för fria handlare som agerar tillsammans i en kedja. Den tanken är vi trogen och vi består idag av 184 stycken Direktenbutiker över hela Sverige. Dessutom har vi 154 butiker som är associerade till kedjan.

Våra butikers starka lokalförankring gör att vi erbjuder ett brett utbud av service och tjänster, från spel och tobak till betaltjänster och teaterbiljetter. Man kan säga att varje butik är expert på sitt närområde och anpassar sitt utbud efter människornas behov i sitt kvarter.

Eftersom varje butiksägare skräddarsyr sitt sortiment efter sitt kvarter är ingen Direkten den andra lik. Man får helt enkelt gå in och kika. Något du däremot alltid kan vara säker på är att butiksägarna är lyhörda och gärna hjälper till att ta in en produkt i sortimentet om du tycker att något saknas!
Välkommen in!
 
 
MILJÖANSVAR
Minskad förbrukning av plastbärkassar

Nedskräpning av plast i naturen är ett problem i världen, så också i Sverige. Engångsbestick, sugrör, flasklock och snabbmatshållare är de plastföremål som är vanligast att lämna i naturen. Även plastbärkassar hamnar ibland i naturen.
Just plastbärkassens negativa påverkan på miljön har väckt EU-politikernas intresse och varje medlemsland har ålagts att se över vad som kan göras för att minska användningen av plastbärkassar. Vi i handeln har ett ansvar att minska förbrukningen av plastbärkassar och det behöver vi göra tillsammans med våra konsumenter!

Vi tror att det behövs ett helt nytt sätt att se på plastbärkassen, att se den som en flergångsartikel snarare än en engångsartikel. Bäst är att använda plastbärkassen om och om igen och att alltid ta med en plastbärkasse eller kasse i annat material med sig hemifrån istället för att köpa en ny varje gång man handlar. Och på så sätt göra det till en mer hållbar shoppingrutin som är bra för miljön.

Om nedskräpning och materialinsamling

Långt ifrån alla plastbärkassar hamnar i naturen. Vanligast är att de används som soppåsar och slutar i förbränning. Andra hamnar i plastinsamlingen i de gröna stationerna och återvinns alternativt förbränns. Läs mer om materialinsamling på www.fti.se
© Direkten 2012 - All Rights Reserved